Skip to main content

Een horecabedrijf heeft te maken met veel afval. Dit is voornamelijk organisch afval, zoals etensresten, theezakjes, keukenpapier en GFT. Dit soort afval wordt ook wel SWILL afval genoemd. In een speciale organisch afval container kan dit afval gescheiden worden. Dit type afval is namelijk erg goed te recyclen, waardoor het op een milieubewuste manier verwerkt wordt. Bent u benieuwd naar hoe horeca afval verwerkt wordt? We leggen het u graag uit.

Horeca afval scheiden

De eerste stap in de afvalverwerking van horeca afval, is de inzameling van dat afval in een juiste afvalcontainer. Bij Bedrijfsafvalophalen.nl bieden we diverse containers aan. Voor horeca afval is een SWILL container het meest passend. In een SWILL container mag organisch afval en etensresten. Ook GFT afval mag in deze container gegooid worden, net als papieren zakdoekjes, servetten en keukenpapier. Dit zorgt ervoor dat het grootste gedeelte van het horeca afval in deze container ingezameld wordt. De SWILL container heeft een speciale stankafsluiter, zodat je het organische afval niet buiten de container ruikt.

Het ophalen en de milieuvriendelijke afvalverwerking

Nadat het horeca afval in de container ingezameld is, wordt het horeca afval opgehaald. Hoe vaak dit ophalen van het horeca afval gebeurt, is afhankelijk van het horecabedrijf. Deze kiest er zelf voor om de container wekelijks, tweewekelijks, maandelijks of zelfs maar eens in de twee maanden te laten legen. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de hoeveelheid afval dat een bedrijf heeft. Op de afgesproken tijden haalt Bedrijfsafvalophalen.nl het afval op. Voor de afvalverwerking wordt het naar de afvalverwerker vervoerd. Hier wordt het afval omgezet tot compost. Daarna wordt deze compost in een tank gestort en worden er speciale bacteriƫn aan de compost toegevoegd. Hierdoor komt er biogas vrij. Dit biogas wordt vervolgens omgezet in een groene energiebron. De compost die na dit proces overblijft is milieuvriendelijke compost voor bomen en planten. Zo wordt het horeca afval op een milieuvriendelijke wijze verwerkt en draagt het zelfs een steentje bij aan een groenere wereld.

Heeft u een SWILL container nodig?

Heeft u een horecabedrijf en zoekt u een goede SWILL container? Bij Bedrijfsafvalophalen.nl huurt u eenvoudig een SWILL container die bij uw bedrijf past. U kiest zelf hoe vaak de container geleegd moet worden en voor hoe lang u een contract af wilt sluiten. Heeft u naast de organische afvalstromen ook nog ander bedrijfsafval? Dan leveren we u ook graag andere containers, zoals een container voor restafval of een oud papier container. Al onze containers huurt u in slechts enkele klikken. Heeft u toch nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag verder bij het snel, efficiƫnt en milieubewust verwerken van al uw bedrijfsafval.