Skip to main content

Het is niet het leukste gedeelte van uw bedrijf, maar toch kunt u er niet omheen: bedrijfsafval. Als ondernemer bent u zelf verantwoordelijk voor de inzameling en afvoer van uw bedrijfsafval. Daarbij bent u ook nog eens verplicht om dit afval zoveel mogelijk gescheiden aan te bieden. Met enkel een restafval container huren bent u er dus nog niet. Veel bedrijven krijgen ook te maken met andere afvalstromen. Dit kan bijvoorbeeld papier- en karton zijn, maar ook organisch afval komt vaak voor. Dit organische afval wordt verzameld in speciale SWILL containers. Maar wat is organisch afval en hoe wordt het verwerkt?

Wat is organisch afval en wat mag in de SWILL container?

Heeft u een bedrijf in de horeca, produceert of verwerkt uw bedrijf voedsel of heeft uw bedrijf een grote bedrijfskantine? Dan heeft u te maken met een flinke hoeveelheid GFT en organisch afval. Dit afval kunt u apart inzamelen en laten ophalen. Hiermee verkleint u de ecologische voetafdruk van uw bedrijf en draagt u bij aan een beter milieu. Organisch afval verzamelen doet u in een speciale SWILL container. In deze container mogen alle (gekookte) etensresten worden gegooid. Denk bijvoorbeeld aan fruit en groente, maar ook aan vlees, vis en eieren. Ook deegwaren en sauzen mogen in de container, net zoals eierschalen en doppen van noten. Daarnaast mogen theezakjes, koffiezakjes en koffiedik ook in deze container gegooid. Zelfs papieren zakdoekjes, servetten en keukenpapier mogen in de SWILL container.

Hoe wordt organisch afval verwerkt?

Nu u weet wat organisch afval is, kunnen we uitleggen hoe organisch afval wordt verwerkt. Nadat u al het organische afval in de SWILL container verzameld heeft, wordt de container opgehaald. Hoe vaak dat gebeurt, heeft u zelf in de hand. Dit kan wekelijks, tweewekelijks of maandelijks zijn. Door de speciale stankafsluiter op de container hoeft u zich in de tussentijd geen zorgen te maken over nare geurtjes of ongedierte. Na het ophalen van het afval, wordt het organische afval naar de afvalverwerker gebracht. Hier wordt het omgezet in compost en vervolgens in een grote tank gestort. Er worden bacteriƫn aan het afval toegevoegd, waardoor er biogas vrijkomt. Dit biogas wordt gebruikt als groene energiebron en de overgebleven compost is perfect voor planten en bomen. Zo draagt u met uw organische afval letterlijk en figuurlijk bij aan een groenere wereld.

Bedrijfsafval laten ophalen

Wilt u, nu u meer weet over wat organisch afval is en hoe het verwerkt wordt, ook een SWILL container huren voor uw bedrijf? Of heeft u nog andere vragen over het inzamelen en verwerken van bedrijfsafval? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Bestel eenvoudig en snel een 120 liter rolcontainer voor SWILL. We kijken graag samen met u wat voor uw bedrijf de beste afvalinzameling is.