Skip to main content

Door de coronacrisis is het aantal online bestellingen met grote getalen gestegen. Steeds vaker worden deze pakketjes verzonden in een zo duurzaam mogelijke verpakking van karton of papier. De kans is dus groot, dat u als bedrijf met steeds meer oud papier blijft zitten. Kies ervoor om dit netjes te laten afvoeren in een papier container. Door het netjes scheiden van uw papieren afval, helpt u een handje mee in de recycling van steeds schaarser wordend papier en bespaart u op de kosten van verwerking van uw bedrijfsafval. Bent u benieuwd welk formaat container geschikt is voor uw bedrijf? In dit artikel leest u hoeveel kilo papier er in onze containers past.

Hoeveel kilo papier past er in een container?

Om in de behoefte van zowel grote als kleine ondernemingen te kunnen voorzien, leveren wij papiercontainers in verschillende formaten. Voor het verzamelen van uw oud papier bieden wij rolcontainers van 240 liter, 660 liter en 1100 liter aan. Wilt u precies weten hoeveel kilo papier er in onze containers past? U kunt in uw berekening uitgaan van de volgende gegevens: per 1000 liter container kunt u ongeveer 1 m3 papier kwijt. In gewicht staat dit gelijk aan zo’n 80 kilogram papier. Bij twijfel over welk formaat container geschikt is voor uw bedrijf, vindt u onderaan dit artikel onze contactgegevens. We bekijken graag samen met u welke container het beste past bij uw verbruik. Naast het formaat container, bepaalt u zelf de frequentie waarop wij de container bij u komen legen. Dit kan al vanaf één keer per acht weken. Voor het verwerken van vertrouwelijke documenten bieden we een 500 liter rolcontainer voor vertrouwelijk papier aan.

Uw oude papier wordt door ons gerecycled

Papier en karton dat door huishoudens wordt aangeboden wordt voor 100% gerecycled. U kunt als bedrijf niet achterblijven! Hoewel niet alle bedrijfsafval geschikt is voor recycling, hebben wij de juiste kennis en technieken in huis om 85% van het ingezamelde papier en karton te verwerken tot materiaal dat opnieuw bruikbaar is.

Wat mag er in een papiercontainer?

Oud papier dat binnen een bedrijf wordt verzameld kent grote verschillen met het afval van een normaal huishouden. In onze papiercontainers kunt u al uw papier weggooien. Denk hierbij aan papiersnippers, print- en kopieerpapier, verpakkingsmateriaal en kartonnen opvulling, kartonnen dozen, golfkarton, reclame drukwerk, papieren zakken en draagtassen, enveloppen met venster, tijdschriften en boeken. Hoeveel kilo papier er uiteindelijk in de door u gekozen container past, hangt af van het formaat en gewicht van het aangeboden afval.

Heeft u vragen met betrekking tot bovenstaande? U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen.