Skip to main content

Wanneer u besluit dat u gebruik wilt gaan maken van een container voor uw bedrijfsafval, bent u uiteraard nieuwsgierig naar de tarieven die wij hanteren. Wij zijn gespecialiseerd in het afvoeren van bedrijfsafval en beschikken dan ook over verschillende maten rolcontainers. U kunt uw afval dus altijd makkelijk kwijt. Daarnaast kunt u bij ons zelf bepalen op welke dag de rolcontainer wordt geleegd. In dit artikel vertellen wij u alles over onze rolcontainer restafval voor bedrijfsafval, waaronder de kosten van een restafvalcontainer.

Wat is restafval?

Een vraag die eerst beantwoord moet worden is de volgende: wat verstaan we onder restafval van bedrijven? Uiteraard doen wij ons best om uw afval zoveel mogelijk gescheiden in te zamelen zodat we het op de juiste manier kunnen recyclen tot nieuwe grondstoffen. Dat betekent dat veel soorten afval zoals (schoon) papier en glas apart kunnen worden ingezameld. Wel blijft er altijd een stroom afval over die niet apart wordt ingezameld en die voortkomt uit dagelijkse werkzaamheden. In het restafval van bedrijven kunt u dingen tegenkomen als vervuild papier, gloeilampen, bevuild textiel, elektrische bedrading, strips van kauwgom of medicijnen, en folie.

Wat mag er niet bij het restafval?

Er zijn een aantal stoffen die absoluut niet bij het restafval thuishoren en die wij niet kunnen recyclen of verwerken in deze afvalstroom. Het gaat hierbij om bijvoorbeeld chemisch of medisch afval. Chemisch afval kan gevaarlijke stoffen bevatten en moet altijd apart worden afgevoerd. Hetzelfde geldt voor medisch afval: onder geen beding mag dit bij het gewone afval terecht komen. Daarnaast zijn stoffen als PVC en autobanden niet geschikt voor het restafval.

Wat zijn de kosten voor het huren van een restafvalcontainer?

Kiest u voor BedrijfsafvalOphalen.nl, dan kiest u voor een maandelijks opzegbaar contract. Uiteraard bieden wij ook korting aan als u kiest voor een 2- of 4-jarig abonnement. Bij een 2-jarig abonnement ontvangt u iedere maand 10% korting, en bij een 4-jarig abonnement loopt dit op tot wel 15%! De kosten van een restafvalcontainer verschillen per prijs en per legingfrequentie. Kiest u voor ons kleinste formaat van 240 liter en laat u deze 1 keer per maand legen, dan kost dat 14,95 euro. Laat u hem eens per week legen, dan kost dit 47,95 euro. Onze middelmaat, de 660 liter rolcontainer, kost 26,50 euro als u hem eens per maand laat ledigen, en eens per week kost dit 92,50. Ons grootste formaat, de 1100 liter rolcontainer, kost bij een lediging van eens per maand 37,95. Wilt u hem iedere week laten ledigen, dan kost dat 131,95. Uiteraard zijn er ook opties beschikbaar voor ledigen op een andere frequentie.

Wilt u meer informatie over de kosten van een afvalcontainer huren? Neem dan vooral contact met ons op. Wij helpen u graag!