0
Restafval - BedrijfsafvalOphalen.nl

Afval scheiden is tegenwoordig onderdeel geworden van ons dagelijks leven. Gelukkig maar, want zo zorgen we er samen voor dat afval weer omgezet kan worden in bruikbare grondstoffen. Soms kan het echter onduidelijk zijn of de afvalproducten die u weg wilt gooien gescheiden aangeboden moeten worden, of toch tot restafval worden gerekend. Wat mag dan in ieder geval weggegooid worden als restafval? In dit artikel geven we u meer duidelijkheid en zetten we voor u op een rijtje welke soorten afval in de grijze container voor restafval mogen.

Restafval: een overzicht

In de regel bieden we papier, groente-, fruit- en tuinafval, glas, plastic en textiel gescheiden aan. Het lijkt simpel: alle glazen artikelen mogen in de glasbak. Toch bestaan er uitzonderingen op deze regel. Zo mogen spiegels, drinkglazen, ovenschalen en gloeilampen bijvoorbeeld niet gescheiden worden aangeboden in de glasbak. Deze uitzonderingen bestaan ook voor de categorie papier. Vervuild papier of karton, wattenschijfjes en gebruikte zakdoekjes vallen niet onder de categorie oud papier en mogen dus ook in de grijze container voor restafval weggegooid worden. De reden hiervoor is dat ze niet gerecycled kunnen worden. Deze afvalsoorten worden als restafval verbrand in de afvalenergiecentrale.

De afvalscheidingswijzer biedt een overzicht van alle soorten afval die als restafval weggegooid moeten worden. Zo ziet u meteen welke soorten afval in ieder geval in de grijze bak thuishoren. Twijfelt u over iets dat u weggooit, dan kunt u het beste altijd kiezen voor de categorie restafval.

Restafval binnen het bedrijf

Sinds 2 maart 2021 zijn bedrijfseigenaren verplicht om bedrijfsafval te scheiden. Voor het scheiden van bedrijfsafval gelden andere regels dan thuis. De regels verschillen per organisatie en zijn afhankelijk van de grootte van het bedrijf en de soorten afval die het bedrijf produceert. Met onze ophaalservice maken wij afval scheiden binnen uw bedrijf makkelijker. Bij ons kunt u voor iedere afvalcategorie een aparte container huren. Daarnaast kunt u een restafval container huren. Om het afvoeren van het afval hoeft u zich niet druk te maken: wij zorgen ervoor dat de containers leeg worden gemaakt en dat het afval meegenomen wordt. U kiest er zelf voor hoe vaak wij de containers leegmaken. Dat kan bijvoorbeeld wekelijks, ééns per twee weken of ééns per vier weken.

Wilt u één of meerdere rolcontainers huren voor bedrijfsafval? Dit kunt u eenvoudig regelen bij Bedrijfsafval Ophalen. Mogelijk heeft u vragen over de ophaalfrequentie of de grootte van de rolcontainer. Neem  hiervoor gerust contact met ons op.