Skip to main content

Duurzaamheid is iets dat bij veel mensen steeds hoger op de agenda komt te staan. We willen allemaal ons steentje bijdragen aan een betere en duurzamere wereld. Ook bedrijven zien de noodzaak van duurzaam ondernemen steeds vaker in. Duurzaamheid kan op veel verschillende manieren op kantoor worden geïmplementeerd. Veranderingen hoeven niet eens heel groot of lastig te zijn om toch een mooie impact te maken. Wilt u ook graag een duurzaam kantoorpand realiseren? We geven u 5 praktische tips waarmee u mooie stappen zet richting een duurzaam kantoor.

1.    Kies duurzame kantoorartikelen

In elk bedrijf worden er dagelijks veel verschillende producten gebruikt. Van pennen tot printpapier en van cartridges tot ringbanden. Al dit soort kantoorartikelen zijn ook in een duurzame variant verkrijgbaar. Een mooie eerste stap richting een duurzaam kantoor is dan ook door te kiezen voor dit soort groene kantoorartikelen. Kies bijvoorbeeld voor pennen van gerecycled plastic en ga voor hervulbare cartridges. Dit soort kleine veranderingen hebben toch een mooie impact.

2.    Ga zorgvuldig om met het afval

Waar mensen werken, wordt er afval gemaakt. Van oude documenten tot etensresten, dagelijks wordt er van alles weggegooid. Elk bedrijf in Nederland is verplicht om dit bedrijfsafval goed te laten afvoeren. Gelukkig hoeft bedrijfsafval scheiden geen lastige of tijdrovende klus te zijn. Kies voor verschillende recyclebakken op kantoor en laat buiten verschillende containers plaatsen. Wij van BedrijfsafvalOphalen.nl plaatsen deze containers graag voor u. Daarna legen we ze op afgesproken tijden en voeren we het afval zo verantwoord mogelijk af. Veel van het afval kan goed gerecycled worden en zo maakt u uw kantoor weer een stukje duurzamer.

3.    Kijk kritisch naar het eten en drinken

Hoeveel kopjes koffie worden er op uw kantoor per dag gedronken? De kans is groot dat dit een flink aantal is. Kritisch naar het eten en drinken in uw kantine kijken, kan dan ook een mooie groene verandering tot gevolg hebben. Kies bijvoorbeeld voor Fairtrade koffie en thee. Serveert uw kantine dagelijks lunch? Dan kan een initiatief zoals Vegavrijdag een mooie groene stap zijn. Een dagje minder of geen vlees eten heeft een flinke impact op het milieu.

4.    Probeer zo min mogelijk te printen

Printen op duurzaam papier is beter voor het milieu, maar helemaal niet printen is natuurlijk nog veel beter in de stappen richting een duurzaam kantoor. Bedenk daarom bij elk printje of het echt nodig is om dit uit te printen of dat het ook digitaal kan blijven. Besluit u het toch te printen? Doe dit het liefst dubbelzijdig en in zwart-wit in plaats van in kleur. Dit kan al enorm veel schelen.

5.    Kantoordag voorbij? Zet alles uit

Is het tijd om naar huis te gaan? Voor een duurzaam kantoor is het dan verstandig om nog even een rondje door het kantoor te maken. Staan alle computers uit? Zijn alle lampen uit? En zijn er nog andere apparaten, zoals het koffiezetapparaat of smartboard, die van de stand-by stand af kunnen? Door apparaten echt uit te zetten bespaart u op jaarbasis heel wat energie. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee.

We helpen u graag op weg naar een duurzaam kantoorpand

Met bovenstaande tips kunt u heel eenvoudig zelf een stap richting een duurzaam kantoor zetten. Heeft u hulp nodig bij het duurzaam afvoeren van uw bedrijfsafval? Daar helpen we u graag bij. Neem contact met ons op en we kijken graag wat we voor u kunnen doen.